Svettetur til gulltempel

34 grader i skyggen er perfekt vær for jungeltur tenkte vi da vi hoppet inn i minibussen. Sara og Maja vinket da bussen spant av gårde – de søkte tilflukt i havet. Det burde kanskje vi også gjort for det vi hadde i vente var tidenes svetteste tur, men også en fantastisk opplevelse.

Rundt 90 minutter sør for Cha-Am ligger Thailands mest kjente grotte, Phraya Nakhon Cave. Det er egentlig flere grotter som henger sammen og i den største står et gulltempel som ble reist av en konge. Det har vært mange konger på besøk der. Ifølge Amalie har det vært enda flere dronninger og enda flere prinsesser. Derfor var det ikke antydning til tvil i skrittene hennes oppover den 500 meter lange, og veldig bratte, stien vi måtte gå/klatre opp gjennom jungelen.

Underveis opp til grotta, gjennom stekende jungelen, svetta vi minimum 5 liter hver. Amalie lurte på om alt vannet i kroppen hennes kom til å bli borte og hun var oppriktig bekymret for at jeg kom til å se ut som en sviske. Skjorta mi kunne vris opp og Amalie sin kropp var helt tørr på innsiden.

Grottene var mektige. Enorme. Med et fantastisk lys som kom inn gjennom to enorme åpninger i fjellet. For lenge siden hadde taket i grotta rast sammen. Derfor vokste det også noen trær der. I et av trærne må det ha bodd 10 000 edderkopper fordi det var fullstendig dekket av spindelvev. Jeg som reiseguide unnlot å nevne den opplysningen til den en meter lavere reisekompisen som allerede hadde harehjerte etter observasjon av noe som kunne være en flaggermus.

Fraværet av prinsesser inne i grotta var en liten nedtur. Det var også litt vrient at tempelet ikke var helt som i fantasien, men kjeks og masse vann redda dagen. Og rosa hjertepastiller.

Tilbake på stranda som var utgangspunktet vårt tørket vi klær og plukket skjell. Det var også mulighet for å sitte på en benk å vaske bena, noe Amalie gjorde i 20 minutter. Skjellene fra stranda danner nå en pyntebord rundt hele rommet til Amalie her i Cha-Am. Dandert med millimeterpresisjon.

Bortsett fra det som kan minne om finsk saunatur har vi tilbrakt de siste dagene på stranda og vi har vært på et badeland. Tirsdag var det så varmt her at vi ikke orket være ute. Vi hoppa i en bil og dro til et kjøpesenter i Hua Hin hvor vi kjøpte en trådløs ”Bose”-høyttaler og kjørte karuseller og spiste is.

Fredag reiser vi på en 5 dagers (kanskje mer) utflukt til Koh Phangan. Der skal vi bo på stranda og bade/snorkle/spise is.

DSCF1016.jpgDSCF1054.jpgDSCF1107.jpgDSCF1268.jpgDSCF1276.jpgDSCF1288.jpgDSCF1294.jpgDSCF1297.jpgDSCF1298.jpgDSCF1322.jpgDSCF1323.jpgDSCF1327.jpgDSCF1341.jpgDSCF1348.jpgDSCF1350.jpgDSCF1354.jpg

One Comment

  1. ing 02.04.2014 at 17:20 #

    Så koselige bilder av jentene. Bildene fra grotten er jo nesten overnaturlige – for et lys. Merkelig hvor store anstengelser som gjøres for å pleie guder – men buddistene er vel kanskje en av de fredeligste religiøse gruppene i verden – de har fokus på andre ting enn hevn og synd. Amalie er tøff som orker slike turer i varmen – ikke rart det var dumt at det ikke var prinsesser der. Klem fra oss

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*