Øytur express

05.30 sto tre trøtte fjes opp av dype senger og sjanglet ut i en smørblid minibuss med kurs for hvite strender og palmesus. En lydbok, kjeks, vann, soloppgang, tissepause, to tyggiser og fire “er vi ikke fremme snart” ramla vi i land på Koh Talu med stø kurs for stranda, palmene, korallene, hengekøya og det allerede godt planlagte sandslottet.

Koh Talu er en bitteliten, bønneformet jungeløy med aper, dinosauerer og masse store slanger (ifølge Amalie). Vi så ingen dinosaurer men et tusenbein med hundre ben og ingen sko. Det sov ved siden av meg, Tore, og snorket ikke. Det gjorde imidlertid vi tre som delte rom. Sara og Maja ble igjen i Cha-Am etter Amalies skumle historier om dinosaurer og store slanger.

Vi tilbragte tre dager og to netter på eventyrøya. Amalie ble kort tid etter å ha begravd bena i den hvite sandstranda venn med to svenske barn som tidvis var litt sure, men stort sett greie. Vi utforsket øya fra land, vann, sand og de ulike buffetene og konkluderte kjapt med at dette var et fint sted å være (se bildebevis).

De driver med oppdrett av havskilpadder på øya og vi fikk se de skallete dyrene på nært holde. Og klappe de. Og synge Karsten og Petra-sangen for dem. Det var gøy. Vi var også med på jakt etter monsterblekksprut. Vi tre fikk ingen, men noen blærete svensker fikk to. Vurderte å “komme borti de” så de ramla i vannet, men droppa det. Neste gang..

Fravær av bølger og langgrunt vann gjorde at utforsking fra vann ble en soleklar favoritt. Ja, det var mye sol der også (høhøh, tørr humor). Men sanda var våt.

Super tur. Noe bitter stemning på vei hjem da farfar har blitt sjokoladebrun mens vi andre trolig må ned i faktor for å oppnå samme resultat.

PS: Legger også ved bilde av Amalies overgang fra esel til ekte hest. Det var stas.

DSCF0738.jpgDSCF0754.jpgDSCF0778.jpgDSCF0780.jpgDSCF0794.jpgDSCF0813.jpgDSCF0819.jpgDSCF0828.jpgDSCF0846.jpgDSCF0884.jpgDSCF0885.jpgDSCF0897.jpgGOPR8211.jpgGOPR8249.jpgGOPR8311.jpgGOPR8325.jpg

One Comment

  1. ingrid 20.03.2014 at 18:44 #

    Så fantastisk deilig det ser ut. Ser ut som traileren til en film om Thor Heyerdal .Morsomt at Amalie er ute på dypt vann – ikke så mye skummelt under henne som før. Klem til alle

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*